Győri Zoltán Puzsér Róberttel beszélget a játékról

Letöltés

Megtekintés
52,946

Megjegyzés

 • Szerintem a szégyent könnyű feloldani, ha bolond vagy.

  gyere ide mategyere ide mate4 napja
 • Szegény csávó. Ő csak szeretett volna picit beszélgetni a társasjátékokról mert nagyon szereti őket. Mindegy majd legközelebb.

  László HerczegLászló Herczeg5 napja
 • Imadom a Robit de nemhiszem hogy ez a gyerek jo dontest hozott mikor meghivta tarsasjatekokat promozni 😂😂😂

  Kristóf HarmatiKristóf Harmati7 napja
 • Én sem ilyenre számítottam, de nem bántam.. vártam már legalább megemlíted-e már a sakkot, miután ezt megtetted már muszáj volt végignéznem. :D

  Bence BujdosóBence Bujdosó7 napja
 • A szerepjátékok szépsége, hogy a játékosok csak együtt nyerhetnek meg egyes epizódokat, de a cselekmény végtelen.

  Attila Ferenc GurinAttila Ferenc Gurin9 napja
 • Ha Te tudsz dönteni az életedről az már régen rossz. :-) Ki van jelölve az út bármilyen hihetetlen. A tied nem biztos.. Ha nem ezen az állásponton vagy sokat ültél a szobádban.

  ImmaculateImmaculate9 napja
 • Kedves Robi! Egyetértek azzal amit az életről mondasz. Beszélgetőtársad bölcs szavait jól jegyezd meg, mert néha a játékosokat, akik a virtuális térben tevékenykednek, rendkívül elfogultan bírálsz, űzöl tréfát belőlük, aminek okán kommentben meg is vitattuk szavaid az egyik videód alatt. Amit mondtál is, hogy meg kell tanulni nyerni és veszíteni, valamint elkülöníteni magad a játéktól és a játékbeli szerepedtől, ( bár azt az életről mondtad mint mindent általában) igaz az én véleményem szerint is mind a játékban, mind az életben. Persze bele lehet élned magad, akkor élvezed igazán. Élvezetes volt a videó, de én oly naív voltam, hogy azt hittem a játékokról lesz szó, és elkezdtem gépelni még az elején, szerencsére mind a ketten tartalmasan kitértek rá, bár lehet én vagyok mohó, nem volt elég. Van a játéknak nem egy egészséges funkciója és résztvevője függetlenül attól, melyik dimenzióban létezik. A videó végére ráéreztél a témára és nagyon jó a meglátásod a "how to play" részlegen a felnőtt és a gyerek szempontjából.

  Alex TakácsAlex Takács10 napja
 • Jó látni, hogy egyesek milyen szenvedéllyel, hivatástudattal tudnak viseltetni a munkájuk (vagy egyben hobbijuk?) iránt. Szerintem minden játék tanít valamit. Talan valami nagyon gagyik es egyszeruek nem, vagy a tul fun, inkabb kikapcsolodasra es hadakozasra valoak sem (maximum logikat, ugyesseget). És most videojatekokrol is beszelek. Meg van egy olyan hipotezisem, hogy valamiert szeretunk olyan jatekokkal jatszani, amiket a valo eletben nincs az az isten, hogy csinalnank. Pl EuroTruck Simulator (kamionsofőrösködés), WatchDogs (hekkelés, rablás), vagy csak szimpla CS / CoD (haboru). Gondolom izgalmas kiprobalnunk, de valojaban nem szeretnenk ezeket a munkakat vegezni. A vadonban is a kisoroszlanok jatek soran - , birkoznak, satobbi, - tanuljak meg, hogyan kell kesobb harcolniuk, vadaszniuk.

  Gyula JankovicsGyula Jankovics10 napja
 • kell tudni erősnek lenni, és idő előtt kilépni a videóból

  Miklós BaráthMiklós Baráth11 napja
 • Évek óta ezt érzem, sokat jelent, hogy nem vagyok ezzel egyedül.

  Juniperus GodegaraJuniperus Godegara11 napja
 • Robi kedvenc könyve Zweig Sakknovellája :) Amúgy tényleg nagyon jó könyv :)

  Attila LászlóAttila László11 napja
 • Jo lett volna, ha vitatott volna BARMIT, amit Puzser mondott.. Legkozelebb ne egy fan interjuvolja mar basszameg... Ennyi erovel egyedul is lehetett volna.

  Mariak AndrasMariak Andras11 napja
  • @Gyula Jankovics en nem tudom, mert tul meggyozo es intellektualisan sokkal magasabban van.. de ha marketingtemaban talal vitapartnert, aki drasztikusan maskepp latja a ugyanazt, akkor ebben is lehetne.. Amugy beszelgetesnek is gyatra volt, mert a meghivo nem tett hozza semmit, nem kerdojelezett meg semmit. 95-5 arany sokminden, csak nem beszelgetes..

   Mariak AndrasMariak Andras9 napja
  • Miert, mi vitathatot mondott? (Máskülönben a cime a videonak, hogy beszelgetnek, s nem vitatkoznak.)

   Gyula JankovicsGyula Jankovics10 napja
 • Amúgy a földkeregség legjobb játéka a StarCraft:Broodwar. Sakk feat GO valós időben játszva szteroidokon. Nem véletlen is szorították ki az egyszerűbb multiplayer játékok mára a fősodorból, mert egyszerűen túl nehéz és komplex. Beszédes, hogy amíg a sakkot és a GO-t már egyértelműen "feltörte" a Google Deepmind Ai-ja, addig a StarCraft 2-vel máig nem bírt el (pedig a 2. része egy fokkal könnyebb játék, mint a régebbi StarCraft:Broodwar). Máig nem tudta az AlphaStar-ra keresztelt DeepMind Ai megverni módszeresen és egyértelműen a legjobb StarCraft játékosokat, mert a játék annyira mély, hogy ez a "trial and error" megközelítési mód amit a mai Ai-k használnak egyszerűen elvérzett rajta. Olyan szinten, hogy a Google jegelte is az egész projectet. Az Ai csak abban az esetben tudta konzisztensen megverni az emberi játékosokat amikor "superhuman" sebességet kapott, de az olyan szintű "csalás" a StarCraft-ban, mintha a sakkban valaki kettőt léphetne egy helyett kb. Miután a visszajelzések után korrigálták az algoritmust, hogy emberi sebességgel játsszon (amivel már inkább a gondolkodás és a stratégia kerül előtérbe) egyből jöttek a vereségek.

  FeroxXFeroxX12 napja
 • 35:50 Go?

  FeroxXFeroxX12 napja
 • Nincs olyan szóbeli vizsga amin Robi megbukna. A lovak párzásáról is beszélne egy órát 🤣🤣

  mortivoemortivoe12 napja
 • Nagyon jó! :)

  Richard GeraschenkoRichard Geraschenko12 napja
 • Robi tudja hogy a társasjátékok Kasza Tibijével ült le?

  László VassLászló Vass12 napja
 • A társasjátékok mindig is érdekeltek, de ha ez a videó megint arról szól, hogy hogyan váltsuk le OV-t és feslett rendszerét, akkor ez a videó nem nekem szól.....

  Antal PágerAntal Páger12 napja
 • A közös vonás a depresszió. Nem csoda, hogy ennél a résznél Puzsér érdeklődni kezdett.

  Géza IgmándyGéza Igmándy12 napja
 • Ez egy játékos játék volt! Dobhattok egyet.

  György KakusziGyörgy Kakuszi12 napja
 • 10 percnél már én érzem kínosan magam 😅

  Alex KissAlex Kiss12 napja
 • A játék vezérli az embert addig a jó! Amikor az ember akarja vezérelni a játékot meg hal pár millió ember....

  laszlo katonalaszlo katona12 napja
 • Többször elhangzott, hogy aki átlát a játékon és szóvá teszi, azt bezárják. Eckhart Tollét nem zárták be, sem a Dalai Lámát. Sok felébredett/megvilágosodott egyszerre játsza a játékot - nem vonul ki a társadalomból - ugyanakkor nem azonosul vele. Sőt, olyan felébredett is van, aki kapitalizál a játékból.

  Krisztian SugarKrisztian Sugar12 napja
  • Hát biztos lehet ilyen, de se Eckhart Tolle, sem a(jelenlegi) Dalai láma nem felébredett. Ezt persze közvetlen módon bizonyítani nem lehet, de sok esetben tévtanokat hangoztatnak.

   Dániel MlinárDániel Mlinár12 napja
 • Ez igaz, nekem is volt olyan, hogy mikor postásként dolgoztam, beszélgettünk a munkatársaimmal a fizetésünkről, és mindenki panaszkodott, én meg mondtam, hogy elégedett vagyok vele, mert nagyjából mindent meg tudok venni, amit fontosnak érzek. Erre ők felhördültek, hogy hogy lehetek elégedett, mikor ilyen keveset keresünk :D De annyi volt, hogy elmenjek egy-egy koncertre haverokkal, vagy moziba, vegyek belőle pár jó CD-t, könyvet, és hasonlók. Amire meg nem lett volna elég, arra nem is vágytam különösebben.

  borges23borges2312 napja
 • Értem én a kapitalizmus kritikáját, csak az építő jelleget hiányolom belőle. Ha nem ezt, akkor mit? Emlékeztetőül a korábbi működésképtelennek bizonyult rendszerek: Szocializmus, kommunizmus, feudalizmus, (valamint pusztán a volumen miatt meghaladt) ősközösség. Egy nagy gondolkodót ugyanis az különböztet meg a középszertől, hogy kritizáláson felül modellalkotásba is kezd. Marxnak és Engelsnek is volt baja a kapitalizmussal ÉS a feudalizmussal, de nem csak azt csattogtatták, hogy bajuk van vele, meg mi a bajuk vele, hanem írtak egy modellt, ami szerintük működhet. Tévedtek. ~120millió halott és egy tucat ország 1 milliárd lakosa sínylette meg, de ma már a népszaporulat ott tart, hogy van fedezete egy következő társadalmi kísérletnek. Szóval értem Robi, hogy bajod van a kapitalizmussal, értem azt is, hogy miért, de ameddig nincs alternatíva, addig süket fülekre fogsz találni, mert egy dolog biztos: A kapitalizmus nem működésképtelen. Ameddig nincs jobb, ez mindenkinek elég jó. Ha tudsz kínálni jobbat, sokan várjuk tárt karokkal, ha nem, akkor akárhányszor széttrollkodhatsz akárhány interjút kapitalizmus kritikákkal, életed végén mégis csak annyit fogsz tudni elmondani, hogy "én megmondtam" - aki meg hallani fogja azt a mondatot csak annyit fog gondolni, hogy "na és aztán?".

  Péter KrisztiánPéter Krisztián13 napja
  • @ern0 1: Ha elég vacak is, de legalább működik. 2: Nem tudhatjuk, hogy ez-e a legjobb, ezt a történelem tudja egyedül, aminek vagy részei leszünk, vagy nem. 3: Nekem nem kell feltétlen jó, elég egy stabil. :D - De ez az én szubjektív álláspontom.

   Péter KrisztiánPéter Krisztián12 napja
  • Ugyanaz többféleképpen: 1. Ha nincs jobb, attól ez még lehet elég vacak. 2. Lehet, hogy - relatív - ez a legjobb. 3. Miért kell lenni akár egy jónak is?

   ern0ern013 napja
 • Zsenialis, fene gondolt ilyen mély tanitast egy laza tarsasos csatornarol😅. Kosziiiiii

  But WhyBut Why13 napja
 • Imádom a mit játtszunk blogod,nagyon profik :)

  Ájár FarukÁjár Faruk13 napja
 • Az isten szerelmére, egy ilyen témának a kibeszélése visszakérdezés nélkül elveszi kb. a műsor értékének a felét!

  Straszi KisStraszi Kis13 napja
 • 🐈‍⬛

  Do notDo not13 napja
 • Egy érdekes, társasjátékokkal kapcsolatos videóra számítottam, de megmondom őszintén, hogy ez a videó megváltoztatta a pénzhez és ezáltal a munkámhoz, a sikerhez fűződő viszonyomat és tágabb értelemben az élethez való viszonyomat is. Robi nagyon köszönöm!

  Lama AdministratorLama Administrator13 napja
 • Fúhhhh, Puzsér komoly kényszerképzetek között él. :) Még játszani se tud, mindent komolyan vesz.

  Ellák HalászEllák Halász13 napja
 • Na hamár társas akkor tudom ajánlani a NARANCS HULLÁS nevű aktuál politikai társast! Te is pont benne vagy Puzsi

  Zs85 HZs85 H13 napja
 • De jó, hogy gyerek koromban nem voltak ilyen Puzsér Robik, mert akkor azonnal abbahagytam volna a játékokat! Még ilyen zagyvaságot amit összehordtál a videóban, nem semmi! Amúgy a játékokat kikapcsolódásnak készítik általában, és nem kell semmi más mélyenszántó filozófiákat belemagyarázni!

  Birka SóhajBirka Sóhaj13 napja
 • Érdemes lett volna körbejárni a 'játék' értelmezését a sźínészek és a zenészek játékában. Lehet hogy ugyanúgy vmi szakrális gyökérig jutottak volna el.

  76bobek76bobek13 napja
 • Évente ~50 magyar hal éhen, fagy meg. Nyilván nem tudtak másképp kiszállni a játékból. A játékszabályok azonban nem otthoniak, s nem az apák találják ki azokat.

  Imre BalogImre Balog14 napja
 • A játék az nem játék.

  DiophantosDiophantos14 napja
 • mindenki Robit dícséri, hogy egy kérdésről 1 óráig monologizált, de a másik csávó 1 óráig úgy tudott hallgatni hogy egyszer sem éreztem kínos szemkontaktust, bámulatos

  Anselmus II.Anselmus II.14 napja
 • Nagyon elgondolkodtató sőt inspiráló gondolatok Puzsértól. Rengetegszer gondolkodtam már ezen, hogy a társadalom szövetében nem mi, hanem egy valamilyenre kondicionált karakterünk vesz részt. És ezt most koherensen, példákkal kifejtve visszahallani különös érzés.

  András DejcsicsAndrás Dejcsics14 napja
  • "Az egyik életének van jövője, a másiknak nincs...Mr. Anderson"

   Tibor KacziánTibor Kaczián9 napja
 • valid

  Akos ArtistAkos Artist14 napja
 • Én nyertem! (Megyek és átgondolom az életemet)

  Jaydee, Julian és MartinJaydee, Julian és Martin14 napja
 • Érdekes beszélgetés 2 teljesen különböző kiindulóponttal. Nerd gamer VS egszisztencialista gondolkodó

  Doktor KotászDoktor Kotász14 napja
 • Na ez most nagyon tetszett :)

  DD MDD M14 napja
 • Imádom, ahogy kvázi ősrégi buddhista gondolatokról beszél a mai világ szókészletét és analógiáit használva. Annyira jó látni, hogy más is képes elvonatkoztatni önmagától, és kicsit távolabbról nézni azt amit emberiségnek, vagy világnak nevezünk. :) A szégyen témájához még annyit hozzáfűznék, hogy a kognitív disszonancia redukálásnak egyik eszköze az is, ha a megszégyenítés okával/tárgyával (nagyon nehéz eldönteni, hogy ez kiváltó ok e vagy okozatként létrejött "tárgy") kapcsolatban elhitetjük magunkkal hogy a másiknak van igaza, azaz sajáttá tesszük a megszégyenítő által mutatott képet. És ezért nehéz menekülni vagy feloldani a szégyent. Mert nincs rá semmilyen más mód, vagy ellene feszülünk, vagy magunkévá tesszük. Magát a szégyenérzetet nagyon nehéz kigyomlálni, az egyik legerősebb és legkonokabb érzelmünk, ráadásul borzasztóan alattomos is.

  L. AndreaL. Andrea14 napja
 • Nem tudom általában elég nagy offos vagyok. 13 percet néztem és tök jó de ezt eddig is tudtam meg persze legbelül még sokan és Robi ismét megfogalmazza Nekünk "konyhanyelven" :-) Természetesen tűkön ülök, hogy folytassam. De azért a témához szólnék egyet mivel sok - sok órát visítottunk a röhögéstől story zgattunk no meg persze játszottunk. Aztán valaki mindig elindított elölről egy furcsa szagú cigit attól mégjobban visitoztak. Speciel anélkül is jól éreztem magam aztán ez ment hajnalig amíg bírtuk szusszal több év is eltelt és jó időszak volt. Kifejezetten ajánlanám azoknak akiknek a wow az Isten. Meg persze reklámozzák, hogy nem is hanem a társaság. Ami igaz... De inkább élőben ajánlanám. Az a csúcs amikor 2 online nagybarát találkozik élőben és kiderül, hogy a kémiájuk meg bizony épp taszítja őket.... Nem merülök bele. Ugye hát ennek az embernek nekem semmi mondanivalóm... :-) Mehet fénykép is meg bármi. Sőt inkább az derül ki, hogy lehet élőbe meg pont azzal jönnél ki aki fényképen meg nem szimpi. Videora is vonatkozik... Mármint skype etc video chat. Lényeg, hogy Szerintem a RISK nevezetű társas az pont tökéletes erre a célra. Oda lehet figyelni egymásra is a játék is megy. Úgy ahogy van tökéletes.

  ImmaculateImmaculate14 napja
 • A Tarott-al összefüggésben szívesen olvasnék Puzsér úrtól egy könyvet..mit jelent önnek a 22 nagyút...izgalmas lenne...

  Ilda VimlátiIlda Vimláti14 napja
  • Úgy tudom, készül.

   Gábor CsernákGábor Csernák12 napja
 • Nem volt ez rossz...sőt... jó volt, rosszabbra számítottam...elég mély barázdákat szántott, és azt nehéz olvasni, le kell odáig ereszkedni, és önmagunkba kell nézni. Tetszett!

  Péter SzamosPéter Szamos14 napja
 • Zoltán: Játék? 🥰 Puzsér: * 𝑒𝑔𝓏𝒾𝓈𝓏𝓉𝑒𝓃𝒸𝒾á𝓁𝒾𝓈 𝓋á𝓁𝓈á𝑔 *

  nagz-youtubenagz-youtube14 napja
  • Nekem végig az motoszkált a fejemben, ami szerintem Zoltánnak is, hogy nagyon nem ezt akarta ő sem ebből a beszélgetésből kihozni... :D Kb: Zoltán: "Mit játsszunk?" Puzsér: "Az életet, b+, mert az élet a legdurvább játék!" :D Nem hiszem el, hogy Robi sosem tud lazítani, és csak úgy chill beszélgetni valami lazább, szórakoztató témáról, ami esetleg boldoggá teszi, vagy valami. Mindig filozofálni kell valamin, lehetőleg vérre menően...

   Bla BlankaBla Blanka4 napja
  • A vicc az hogy amikor az elején Robi azzal kezdi, hogy "papírlapok" határozzák meg a világban (világjátékban) elfoglalt helyünket, nekem egyböl a szerepjátékos karakterlapok jutottak eszembe, tapasztalati és tudáspontokkal stb. és már kezdtem örülni, hogy "nah, ez érdekes analógia" aztán sajnos leegyszerüsítette a pénzpapírra és kicsit csalódtam. Ettöl eltekintve nagyon érdekes és elgondolkodtató volt. Köszönöm.

   budapest233budapest23311 napja
  • @Krisztián Katona Ügyesen sikerült megfogni a mondandómat...

   Straszi KisStraszi Kis12 napja
  • @Straszi Kis szó nem volt interjúról

   Krisztián KatonaKrisztián Katona12 napja
  • ez nagyon jó! 😆😆

   Mano95Mano9513 napja
 • Van ebben a játékterepben igazság, de csak arra vonatkozik akik beszállnak(sajnos túl sokan vannak). Jézus Krisztus azonban megmutatta az igazi terepet. Pl: Szent Ferenc is játszhatta volna és egy kis ideig játszotta is, azután rájött, hogy rossz vonatra szállt és átszállt arra amelyik jó irányba megy. Nem kifejtve mindent, az elsőkből lesznek az utolsók, legyen az gazdasági első, hatalmi, politikai, tehát minden megfordul. Akkor ki volt a jó "befektető"? 🐫 ésa tű foka! Ebben a világban mindent megtesznek, hogy elfedjék a lényeget (sajnos nem is kell túl sokat tenni). Még egy kis idő(de nem túl sok) van, hogy aki akarja megtalálja a jó vonatot és arra szálljon fel!

  Zoltán TóthZoltán Tóth14 napja
 • Elképesztő mennyire meg tudja fogalmazni a dolgokat. Nem kell mindig egyetérteni a véleményével de az , hogy intellektuálisan nehéz őt felülmúlni az biztos.

  22 patriot22 patriot14 napja
 • Robbanó cicák…na az egy roppant izgalmas játék…én is imádom a társas játékokat!

  Bajós HenceBajós Hence14 napja
 • Nagyszerű volt ez a beszélgetés, nem tudtam egy percre sem abbahagyni.

  Szabolcs VargaSzabolcs Varga14 napja
 • Játszuk azt, hogy egy nagyon gazdag csajszi vesz egy "TV-t" a Puzsérnak és Puzsér megtőlti tartalomal, mikor nem beszélgetnek akkor azokat a filmeket nyomatják százszor amit beszélgető társaival ajánl🙃

  Levente Szabolcs PéliLevente Szabolcs Péli14 napja
 • Ha Robitól megkérdezik, hogy mennyi a Nap tömege, még arra is társadalomkritikával válaszol. Persze nem panaszkodom. És végre vizet iszik, nem kólát. Agua.

  Gábor KrálikGábor Králik14 napja
  • How much is the Fish?

   Gyula JankovicsGyula Jankovics10 napja
 • Sikerült túlcifrázni egy pofon egyszerű kérdést. Ha egy időt kérdeznek tőled, akkor is levezeted az egész világtörténelmet? Szeretem a gondolatmeneteidet, de itt abszolút a nagyot mondást és szándékos túlfilozofálást látom, ami elég cringe...

  TheGrippinTheGrippin14 napja
 • Ühü!

  TAD 1TAD 114 napja
 • Érdekes végiggondolni ezen gondolatok mentén, hogy Jézus Krisztus milyen szempontokat hozott ebbe a játékba!

  beeezolibeeezoli14 napja
 • Az egész beszélgetés nagyon érdekes volt, de a vége volt számomra a legértékesebb. A szégyenről és a bűntudatról való rövid eszmefuttatás rendkívül velős volt és teljesen egyetértek vele. Köszönöm!

  Summer TimeSummer Time14 napja
 • Oszi mintha fogyott volna egy picit.

  Vak KomondorVak Komondor14 napja
  • Vagy FAM hízott meg...

   Csaba HontalanCsaba Hontalan14 napja
 • Puzsért meghívni mindig bölcs döntés. Fantasztikus beszélgetés volt. Gratulálok. Kötelezővé tenném ezt mindenkivel meghallgattatni. 😁

  Csiszár ErikaCsiszár Erika14 napja
 • Vegyen már ez a srác egy mikrofont. Fos a hang

  rcs2003rcs200314 napja
 • Miről beszéltek???

  Gáborné FarkasGáborné Farkas14 napja
  • Abban a zajos reklámban!!!

   Gáborné FarkasGáborné Farkas14 napja
 • 54:21 Elrdich Horror -ozzatok Puzsérral egyet vagy valami cooperativ-ot :D

  M BalazsM Balazs14 napja
 • 21:51 engem a Magic the gathering :D

  M BalazsM Balazs14 napja
 • 12:15 ez nem igaz nem szeretem az euro típusú játékokat, se azokat amik túl nehezek vagy nem fer-ek megoldass, mással játszom :D amúgy főleg a cooperative játékpkat kedvelem főleg azért mert ott az a cél jobb játékosoknak hogy a többieket emeljék fel maguk mellé.

  M BalazsM Balazs14 napja
 • 5:31 szerintem nem komolyan venni egy játék végét nem elmebaj hanem bölcsesség :D sose szerettem az olyan társasukat vagy tartom sokra azokat ahol a szórakozás a végemen az eljutás :D Emelletl sok átékos élménnyim többségében nem nyertem :D

  M BalazsM Balazs14 napja
 • Egy barátom kérdi erre a filozofálásra kikoppanthatja -e ?

  Eke Von SeclerEke Von Secler14 napja
 • Vesztettem :(

  Kristóf HegedüsKristóf Hegedüs14 napja
 • Zoli igazi gamer, semmi testmozgás.

  John GoodJohn Good14 napja
 • Ez mi, Apu és apu???

  Cséry ChannelCséry Channel14 napja
 • Te egy gamer vagy Robi?

  San StxSan Stx15 napja
 • 0:37 első kérdés ----> Robi válaszol 16:34 Zoltán is szóhoz jut Imádom :D

  Siman csak FecoSiman csak Feco15 napja
 • 14 éve történt egy veszekedés a családunkban egy társasjáték kimenetele miatt. Sokáig nem gondoltam bele hogy az csak egy manifesztálódása volt egy sok águ, lappangó konfliktusnak. Ma már felnőttként imádok társasozni, de ez az emlék néha még mindíg eszembe jut. Eddig a beszélgetésig viszont nem gondoltam bele milyen formában lehet egy társasjáték az életünk színes,pici arénája. Köszönöm ezt a beszélgetést.

  Ákos Szabolcs ErdősiÁkos Szabolcs Erdősi15 napja
 • Ez azért már sok hogy Puzsér lessi a lehetőséget hogy hol tudja nyomatni elvont szöszeneteit. Szegény srác csak arra volt kíváncsi hogy Puzsérnak mik voltak a tapasztalatai a modern társasjátékokkal, erre kapott egy kéretlen filozofálást. Ez azért nem az Apu előadás. Ott szivesen elhalgatnám de itt csak bosszantott!

  Bálint BodaBálint Boda15 napja
 • Mindenhol megiszik egy pohar vizetXDDDD

  Kem DepLamKem DepLam15 napja
 • Ez amit te csinálsz ez tényleg egy játék. Zseniális játék. Ne tudd meg mekkora a szurkolótábor! Ez tényleg nem ehető. Ez absztrakt . Amit itt nyersz nem pénz ez zseton. De a bitkoin tényleg nem ehető? Szerintem de!

  Rezső NémethRezső Németh15 napja
 • A szégyenről szóló monológgal nagyon nem értek egyet! .. a szégyen az alázat tanítómestere.

  Haverja MarosiHaverja Marosi15 napja
 • Hú, ezek a gondolatok is jól odab*sztak. Kösz Robi. És a másik csatorna is feliratkoz.

  Sir GalahardSir Galahard15 napja
  • - te szivárványom .

   JAVINCZEJAVINCZE14 napja
 • Már meg örültem hogy az új apu

  Ádám GulyásÁdám Gulyás15 napja
 • Városi Jumanji. Nincs kiszállás. A játék játszik veled, amíg nincs vége.

  Clarissa BereczkyClarissa Bereczky15 napja
  • - beszarom .

   JAVINCZEJAVINCZE14 napja
 • Játszanak. Megjátsszák azt, hogy nem játszanak. Ha jelét adom, hogy tudom, hogy játszanak, megszegem a szabályokat, és büntetést kapok. El kell játszanom velük a játékukat, hogy nem tudom, hogy tudom, hogy játszunk. R.D. Laing

  nemmem montamnemmem montam15 napja
 • Te egy igazi prófèta vagy bàrcsak többen is tudnànak így gondolkozni

  Sefo SefoSefo Sefo15 napja
 • Pov: azt hitted jatekrol lesz szo, de valami gyanus

  Sándor GyörgySándor György15 napja
 • Hogy Robi nem képes egy egyszerű válaszra egy egyszerű választ adni.. 👌😅

  Br1kooBr1koo15 napja
  • Pont úgy lett volna unalmas.

   VITTYAVITTYA15 napja
 • Imádom :)

  Rita PappRita Papp15 napja
  • Pap Réka kevésbé 🥰🥰🥰🤩🥰🤩🥰🤩🥰🤩🥰🥰🤩🎵🗼🍋😁🏉🏈☮️ 🇦🇷🇦🇷🇦🇷🇦🇷🇦🇷🇦🇷🇦🇷

   zsolt péterzsolt péter15 napja
 • Puzser=Minden tudas egyeteme.

  Akos SZILIAkos SZILI15 napja
 • A társasjátékhoz nem , de a önpusztításhoz meghozta Robi a kedvem.

  Gyulai AvarGyulai Avar15 napja
  • - te zsenim , a fílingemnek adottál szép szavakat . - érzed a bírtökös esetem .

   JAVINCZEJAVINCZE14 napja
 • A játékrontók karakterei egy másik játékban.

  b aprob apro15 napja
 • “Mi ez, csak nem egy crossover epizód?” - Mr. Peanutbutter (BoJack Horseman)

  Benjámin SzatmáriBenjámin Szatmári15 napja
  • @Márk Németh “Ah, I see you are a man of culture as well” - Helyesbítve, az Slidrugtanni és amúgy ja, az. :)

   Benjámin SzatmáriBenjámin Szatmári12 napja
  • "Mi ez, csak nem egy másik Sildrugtani?" - Én (Northgard)

   Márk NémethMárk Németh12 napja
 • Megtisztelő beszélgetés volt, köszönjük!

  Mit Játsszunk?Mit Játsszunk?15 napja
 • Elosszor latom Puzsit mosolyogni.🙀

  ZoliqaZoliqa15 napja
 • Szia Robi! Gondolom nem olvasol kommenteket, de érdekel annyira, hogy megkockáctassam a kérdést: Miért nem volt művészet a tudomány és a vallás szétválása előtt?

  Boldizsár HusztiBoldizsár Huszti15 napja
  • Ugyan nem Robi, de en igy ertelmeztem: Ahogy akkor az ember a nala kivulire nezett (targyakra pl) egyszerre volt benne a vallasos/hites imadat, hogy uristen milyen nagyszeru teremtes az a barmi, egyszerre volt benne a tudomanyos kerdes, hogy vajon ez hogy alakult ki, hogy hoztak letre, mert es mire jo, es ha arra jo, miert pont arra? Es hogy a muveszetre akkor meg azert nem volt szukseg, mert ezek a dolgok meg egyek voltak es lattak az emberek es nem kellett hozza mualkotasokat kulon letrehozni, jogy ravilagitsanak ezekre a dolgokra, vagy onmagukban ezert ezek, mivel nem valtak szet, maguk a muveszet is volt. Bar ez utobbi gondolatom ketsegbe vonom, mert a muveszetet ugy gondolom inkabb az ember hozta letre, tehat az elso gondolatomat erzem jogosabbnak, hogy ugymond nem volt ra szukseg, mert mindent a maga csodajaban ertelmezett az ember, nem kellett kulon kesztetni ra.

   Gyula JankovicsGyula Jankovics10 napja
  • @edina mihalkovics 33:55-től (36:00tol pontosabban, de a gondolat meg 33 55 elott kezdodik, a muveszetest 36 15 korul mondja ki)

   Gyula JankovicsGyula Jankovics10 napja
  • Szia! Ez mikor hangzik el a beszélgetésben?

   edina mihalkovicsedina mihalkovics14 napja
  • Megmondom a politika

   zsolt péterzsolt péter15 napja
 • Bírom, hogy elég egy kérdést feltenni Puzsérnak és ő utána magától beszél 50percet, de így a jo

  NicoNico15 napja
  • @Tibor Sallai "Nem feltétlenül kell értenie az illetőnek bármihez is, elég csupán a meggyőződés" Te jó ég! :DD Ez kb olyan, mint a nem muszáj a tudás elég a hit :DD Mondjuk én nem ehhez a játékos videóhoz tettem hozzá csak úgy alapból Puzsér személyéhez. Tökéletesen alátámasztottad amit írtam a Dunning-Kruger effektről. Minél kevesebbet tudsz valamiről és minél kevésbé értesz valamit annál biztosabban hiszed azt, hogy márpedig te nagyon okos vagy és nagyon tudod. Nem, nem elég a meggyőződés meg a hit, hogy te valódi tudás nélkül is mindentisjobbantudsz. Tudni kell! A beképzelt okoskodás az az ami, nem több. Hablatyolás! Az ez előtti példával levezettem miért gáz, ha valaki tudás nélkül elkezd csak hablatyolni mindenféle légből kapott marhaságokkal vagdolózva. Dugig tárgyi tévedésekkel. Téves hőbörgés lesz az egész.

   krisztián kadarkutikrisztián kadarkuti6 napja
  • @krisztián kadarkuti Vannak emberek, akik remek látásmóddal rendelkeznek és ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy ezt meg is osszák másokkal, mert megbizonyosodtak arról, hogy nekik van igazuk. Nem feltétlenül kell értenie az illetőnek bármihez is, elég csupán a meggyőződés. A játékkal kapcsolatos feltevése izgalmas, de szomorú is egyben. Elfelejti azt a tényt, hogy az életnek hívott játék szabályait mi magunk írjuk. Ezen szabályokat tényleg eltanuljuk néha a közösségtől. Vagy épp ellenkezőleg, azt tanuljuk meg, hogy a szabályok baromságok. Nyugodtan lehet valaki játékon kívüli. Nem kell félnie attól, hogy úgy jár, mint ahogy ő meséli. Ez a feltételezés már magából a játékból ered. Hisz ő maga is részese. Számtalan figura fel-fel bukkan a neten, mint csodabogár, akik kivonultak a társadalomnak nevezett játékból. Csodabogarak, akik senkinek sem ártanak. Veszteni sem vesztenek semmit, hiszen aki játékon kívüli, annak számára a játékban meghatározott sikerek és csalódások is tartalom nélküliek. Minden értékvesztés, amit felsorol csupán arra mutat rá, hogy ő maga is még mindig a játék részese. Azért megkérdezném majd 20 év múlva: szeretted játszani azt, hogy felhívod a figyelmet a játék értelmetlenségére?

   Tibor SallaiTibor Sallai6 napja
  • ​@Gyula Jankovics Csak egy példa. Puzsér hőbörgött és habzó szájjal őrjöngött 2020-ban, hogy a Microsoft révén Bill Gates kizsebeli az egész világot a káppitálista világhatalommal. Gates már 2000 óta nem CEO-ja a Microsoftnak. 2014 óta pedig már nem elnöke csak tanácsadó és már nem is tulajdonosa csak nagyon kisebbségi :D Kb ennyire komolyan vehetőek ennek a szerencsétlen balfasznak a szokásos őrjöngő okoskodásai. Mindenben pont ugyanezt csinálja.

   krisztián kadarkutikrisztián kadarkuti10 napja
  • @krisztián kadarkuti keress rá akar itt jutubon brétúróra, akkor megerted a grafikusos poent. De akkor sorolj mar fel targyi tevedeseket amugy. Mert sokan ezt kommentelik, hogy Puzser konkret dolgokat nem tud vagy rosszul tud. Erdekes modon megsincs soha 1etlen 1 videoja alatt sem leirva 1 k.szott konkret dolog sem. Vicces. Ha meg annyi jon at a palibol, hogy ordibal, meg 2021ben is, ugy h kb amugy 4 eve nem ordibal rendesen a videoiban, akkor van egy rossz hirem.... A masik meg az, hogy a budapest tv 50ezer eve volt, es az is mediahack volt. Nezz meg par onkenyes mervadot vagy hard talkot, akar olyat, amikben ordibal, rengeteg ertekes informaciot kozol a csavo es rengeteg dologban gondolkodtathat el. Ez az ertek benne. Semmilyen szektasagrol, meg elvakultsagrol nincs szo. De ha megis lenne, akkor mondom, mindenki feszulten varja a konkret dolgokat, mert folyamatosan csak ez a dobalozas megy, h egyszer valamikor valahol 1-2 dolgot rosszul mondott. De meg az sincs leirva. Sot tenyleg van hogy teved, volt, hogy Oszkar javitotta ki, vagy FAM, de van hogy nem is az van h rosszat mond, aki neked annak tunik, csak mashonnan kozeliti meg, mint te. Pl Hont Andrassal nem 1 olyan vitájuk volt OTben, ahol nem mondtak ellent egymasnak igazabol, hanem elbeszeltek egymas mellett, es dulore is jutottak.

   Gyula JankovicsGyula Jankovics10 napja
  • @cignayge cigecigany Puzsér nem mondott csúnyát senkire. Csak beleokoskodik mindenbe. Mindenbe amihez nem ért. Mondjuk semmihez sem ért ezt már megállapítottuk. Talán pont ezért nem kéne okoskodni bele mindenbe. Dunning-Krueger effekt. Minél hülyébb vagy valamihez minél kevesebbet tudsz valamiről annál magabiztosabban osztod az észt róla. A szektásain kívül mindenki látja és a fejét fogja :)

   krisztián kadarkutikrisztián kadarkuti12 napja
 • Szegény Zotya, Puzsi hátán kapaszkodna egy kis hírnév felé, erre végig kell hallgatnia egy társadalompolitikai kampányt a játékról való diskurzus helyett. És nem meri azt mondani, baszódj meg Robi, nem ezt kérdeztem :) Csodálatos fideszmakettet kaptunk ajándékba...

  Lajos WellerLajos Weller15 napja
  • Nem következtetett ő, le konkrétan semmit sem amit kellett volna :D

   Gergő BalázsGergő Balázs9 napja
  • Azért ez elég meredek következtetés :D

   Ki5hiNKi5hiN15 napja
 • Én játék közben hallgatom az előadásokat. A kettő leginkább csak együtt megy.

  C0nsequenceC0nsequence15 napja
  • skyrim sétaszimulátor + puzsér előadás a legjobb kombináció

   Endre BarathEndre Barath14 napja
 • Jeff besos lemosna azért nem játszanál vele.Amugy meg azt érezted az nem egy tény hogy ettől van értelme az életnek,.

  Ferenc BenedekFerenc Benedek15 napja
 • Hát még így nem gondoltam a társasjátékra. Pedig tényleg használom ilyesmikre én is. :)

  Johanna L.Johanna L.15 napja
 • Ezt szeretem, amikor egy műsornak van mondanivalója, univerzális mondanivalója.

  Ivanyi AttilaIvanyi Attila15 napja
  • @JAVINCZE Neveld te át magad. Nekem nincs szükségem rá. Megvan az értékrendem, kiegyensúlyozott ember vagyok. Te neked lehet kéne. Nem tudom hány éves lehetsz, de nem biztos, hogy idősebb nálam.

   Ivanyi AttilaIvanyi Attila14 napja
  • - ja , átnevelésre jelentkezz .

   JAVINCZEJAVINCZE14 napja
 • 12:45 jó de akkor ki dolgozna pl?ezeket is érdemes végiggondolni.

  Ferenc BenedekFerenc Benedek15 napja
  • Többen, kevesebbet? Kevesebb napos munkahét? Igazságosabb elosztás? Csak azt termeljük amire igazán szükségünk van?

   Gyula FejérGyula Fejér15 napja
  • Feri a fogyi

   GrimdewulfGrimdewulf15 napja
 • 11:45 inkább az a baj hogy a munka sokaknak kényszer.mert ha nem éhendöglik kb 12:00 az viszont igaz hogy direkt a törvényeket sokszor ugy hozzák hogy a szegényeket szivassák.de ez nem játék.ez komoly.

  Ferenc BenedekFerenc Benedek15 napja
  • Én még azt bírom mikor valaki azt mondja hogy az élet csak játék, de játszani tudni kell! Ja, ha van valami alapod ahonnan becsatlakozhatsz ebbe a játékba...máskülönben lakás és passzív jövedelem híján csak veled játszanak.

   Béla FischerBéla Fischer15 napja
 • Ilyenek vagyunk?Ez nyomasztó!

  Kata G.JKata G.J15 napja